DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Żytnia tortilla z salsą awokado i marynowanym indykiem

Żytnia tortilla z salsą awokado i marynowanym indykiem

kładniki:

  • 1 tortilla żytnia
  • 120 g mięsa z piersi indyka
  • ½ buraka (40 g)
  • ½ szalotki
  • 30 g awokado
  • 20 g sera Fety light
  • 1/2 ząbka czosnku, cząber, sos sojowy, sok z cytryny, skórka otarta z cytryny, kmin rzymski, pieprz

Przygotowanie:

  1. Marynata do mięsa : soku z limonki, sos sojowy, kmin rzymski, skórka z cytryny/limonki. Mięso odstaw na przynajmniej 1 godzinę. Po upływie tego czasu, pokrojone w paski usmaż beztłuszczowo.
  2. Salsa : awokado, reszta soku z limonki, ser typu feta, czosnek przeciśnięty przez praskę, pieprz – wszystkie składniki zblenduj lub rozgnieć widelcem.
  3. Tortillę lekko skrop wodą, połóż na suchej patelni, by ją podgrzać. Posmaruj salsą, wyłóż na nią pokrojonego buraka, mięso oraz pokrojone w ćwiartki pomidory i w piórka cebulę.
  4. Zawiń tortillę.

Wartość energetyczna: 469 kcal

B: 37,2 g

T: 15,9 g

W: 44,1 g

Bł: 12,3 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: