DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Zupa krem z kalafiora i kukurydzy

Zupa krem z kalafiora i kukurydzy

Składniki na 9 porcji:

  • jedna główka kalafiora
  • jedna puszka kukurydzy konserwowej w puszce 
  • 2 ziemniaki
  • 1/4 selera korzeniowego
  • 1 cebula
  • 1,5 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1,5 łyżki serka naturalnego do smarowania
  • 1,5 litra wody 
  • sól i pieprz według uznania 

Przygotowanie:

1. Nalej wodę do garnka i wrzuć obrane warzywa do wody ( możesz też zrobić to na wywarze mięsnym).
2. podsmaż cebulę na oliwie z oliwek.
3. ugotowane warzywa do miękkości zblenduj razem z podsmażoną cebulką, kukurydzą konserwową i serkiem.
4. przypraw


Opcjonalnie można nie dodawać serka.

 

Wartość odżywcza 1 porcji: 107 kcal

B:  3,8g
T:  2,9  g 
WW: 1,5 g
Bł: 4,4 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: