DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Zielony koktajl z ananasem, nerkowcami i selerem naciowym

Zielony koktajl z ananasem, nerkowcami i selerem naciowym

Składniki na 3 porcje:

  • 1/2 ananasa
  • 1 jabłko
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1 garść szpianku
  • 5 łyżek otrębów owsianych lub innych
  • 50 g orzechów nerkowca
  • sok z limonki
  • skórka starta z limonki

Przygotowanie:

1. Ananasa obierz, pokrój na mniejsze fragmenty i włóż do naczynia blendera.
2. Jabłko umyj, tak samo seler naciowy i szpinak. Wszystko co wymaga krojenia, pokrój i zblenduj całość z orzechami i otrębami.
3. Wyszoruj limonkę i sparz. Wciśnij sok do koktajlu oraz zetrzyj do niego kawałek skórki.
4. Uzupełnij wodą do pożądanej konsystencji.

 

Wartość odżywcza 1 porcji: 224 kcal
B: 6,9 g
T: 8,9 g 
W: 32,9 g
Bł: 3,3 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: