DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Zielone curry z warzywami i indykiem

Zielone curry z warzywami i indykiem

Składniki na 3 porcje:

  • 450 g mięsa z piersi indyka
  • 1 puszka mleczka kokosowego 
  • 1/2 brokuła
  • 250 g fasolki szparagowej (już teraz mrożona)
  • 2 cebule
  • 1 bakłażan
  • 3 ząbki czosnku
  • zielona pasta curry (ilość zależna od indywidualnych preferencji)
  • świeże zioła (kolendra), kolendra w ziarnach
  • 3 ząbki czosnku

Przygotowanie:

1. Szalotkę i czosnek posiekaj drobno, zeszklij na patelni posmarowanej tłuszczem, dodaj przyprawy, podsmaż.
2. Dodaj pozostałe pokrojone w kostkę warzywa, pastę curry, podsmaż. Wrzuć mięso pokrojone w kostkę (tylko oprószone solą himalajską i pieprzem).
3. Dodaj mleko kokosowe, zredukuj. 
4. Zjedz z ulubioną kaszą lub ryżem brązowym.

 

Wartość energetyczna 1 porcji: 312 kcal
B: 36 g
T: 6,9 g
W: 22,4 g
Bł: 8,1 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: