DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Wytrawna tarta z łososiem, cukinią i fasolką szparagową

Wytrawna tarta z łososiem, cukinią i fasolką szparagową

Składniki :

na spód:

  • 150 g mąki owsianej
  • 2 jaja
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 60 g masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • sól himalajska

na farsz:

  • 1,5 cukinii
  • 250 g łososia
  • 400 g fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1/2 kulki mozzarelli light
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku, sok cytrynowy
  • zioła prowansalskie
  • sól himalajska, pieprz

Przygotowanie:

1. Jaja, masło, mąkę, proszek, jogurt i sól połącz i wyrób ciasto. Wyłóż na blachę i piecz około 10 minut w 180 stopniach.
2. Zamarynowaną rybę w czosnku, soku cytrynowym i ziołach oraz warzywa pokrojone w kostkę połącz z jogurtem, jajem,  tartym serem i przyprawami.
3. Zalewamy przygotowane ciasto i pieczemy w 200 stopniach około 30-40 minut.

 

Wartość energetyczna 1 porcji (tutaj 12): 210 kcal
B: 10,9 g
T: 12,6 g
W: 12,5 g
Bł: 2,7 g

 

 

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: