
Składniki na 2 porcje:
- 1 awokado
- 150 g malin
- 1/2 czerwonej cebuli
- pęczek kolendry
- 2 łyżki pestek dyni
- 50 g twarożku koziego
- sok z limonki/cytryny
- 1 łyżka oleju lnianego
- papryczka chilli (jeśli lubisz pikantne potrawy)
Przygotowanie:
- Awokado przekrój na pół, w pestkę wbij nóż i wyjmij ją. Owoc pokrój w kostkę.
- Czerwoną cebulę pokrój w piórka.
- Twarożek kozi pokrój w większą kostkę.
- Połącz awokado, cebulę, maliny oraz twarożek.
- Posyp świeżą kolendrą, uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni oraz polej sosem z oleju lnianego, soku z cytryny oraz chilli.
Wartość energetyczna w przeliczeniu na 1 porcję: 306 kcal
B: 7,95 g
T: 23,6 g
W: 10,4 g
Bł: 8,75 g