DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Wiosenna sałatka z malinami, awokado i twarożkiem kozim

Wiosenna sałatka z malinami, awokado i twarożkiem kozim

Składniki na 2 porcje:

  • 1 awokado
  • 150 g malin
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • pęczek kolendry
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 50 g twarożku koziego
  • sok z limonki/cytryny
  • 1 łyżka oleju lnianego
  • papryczka chilli (jeśli lubisz pikantne potrawy)

Przygotowanie:

  1. Awokado przekrój na pół, w pestkę wbij nóż i wyjmij ją. Owoc pokrój w kostkę.
  2. Czerwoną cebulę pokrój w piórka.
  3. Twarożek kozi pokrój w większą kostkę.
  4. Połącz awokado, cebulę, maliny oraz twarożek.
  5. Posyp świeżą kolendrą, uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni oraz polej sosem z oleju lnianego, soku z cytryny oraz chilli.

Wartość energetyczna w przeliczeniu na 1 porcję: 306 kcal

B: 7,95 g

T: 23,6 g

W: 10,4 g

Bł: 8,75 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: