DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Wegetariańskie spaghetti z czerwoną fasolą

Wegetariańskie spaghetti z czerwoną fasolą

Składniki na 2 porcje:

  • makaron pełnoziarnisty spaghetti
  • 1 puszka pomidorów w puszce 
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • świeże zioła (zwłaszcza bazylia)
  • sól himalajska, pieprz, papryczka chilli
  • 60 g sera Feta

Przygotowanie:

  1. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na patelni posmarowanej olejem rzepakowym. 
  2. Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. UWAGA! Nie przegotuj, niech będzie al dente.
  3. Gdy cebula zmięknie, dodaj pomidory z puszki. Chwilę duś, dopraw.
  4. Pod koniec gotowania dodaj fasolę czerwoną. 
  5. Danie podawaj z makaronem i pokrojonym serem Feta.

Wartość energetyczna 1 porcji: 467,5 kcal
B: 22,9 g
T: 10,3 g
W: 61 g
Bł: 20,9 g

 

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: