DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Wegetariańskie kotlety z cieciorki i soczewicy z suszonymi pomidorami

Wegetariańskie kotlety z cieciorki i soczewicy z suszonymi pomidorami

Składniki: 

 

  • 250 g ciecierzycy (ugotowanej) 
  • 225 g suszonych pomidorów (w oleju z ziołami, odsączone)
  • 200 g cebuli
  • 200 g soczewicy zielonej 
  • 1 całe kurze jajo 
  • 4 ząbki czosnku 
  • pół łyżeczki kminu rzymskiego 

 

Przygotowanie:

 

1. Soczewicę dokładnie wypłucz i ugotuj. Zblenduj z cieciorką.
2. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż z czosnkiem na patelni      posmarowanej olejem.
3. Masę strączkową zblenduj z cebulką i czosnkiem, dodaj jajko i przyprawy.
4. Pomidorki odsącz, pokrój w kostkę i połącz z masą strączkową.
5. Smaż na patelni posmarowanej olejem.

 

Wartość energetyczna 1 porcji (przepis na 10 porcji): 176,6 kcal
B: 9,4 g
T: 4,7 g
W: 21,8 g
Bł: 5,8 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: