DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Wegańska sałatka z soczewicą i granatem

Wegańska sałatka z soczewicą i granatem

Składniki:

  • 50 g zielonej soczewicy
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/4 cebuli
  • 1/3 zielonego ogórka
  • 1/3 granatu
  • 4 rzodkiewki
  • 1/3 awokado
  • 1 łyżka oleju lnianego
  • sok z cytryny
  • bazylia
  • opcjonalnie szczypiorek

Przygotowanie:

1. Soczewicę dokładnie wypłucz, ugotuj bez przykrycia.
2. Warzywa umyj, pokrój: paprykę w paski, cebulę w piórka, rzodkiewkę w półplasterki, awokado i ogórka w kostkę.
3. Soczewicę wymieszaj z warzywami i granatem, polej sosem z oleju lnianego, bazylii i soku z cytryny.

Wartość energetyczna 1 porcji: 395 kcal

B: 15,6 g

T: 15,8 g

W: 43,3 g

Bł: 11,2 g

 

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: