DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Wegańska pasta z marchewki

Wegańska pasta z marchewki

Składniki na 4 porcje:

  • 4 marchewki
  • 1 cebula
  • 150 ml przecieru pomidorowego
  • sól himalajska, pieprz, tymianek
  • 1 łyżka oliwy z oliwek/oleju lnianego

Przygotowanie:

Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Zeszklij ją na patelni posmarowanej olejem rzepakowym. Marchewki obierz, umyj i zetrzyj na drobnych oczkach tarki.  Marchew dodaj do cebuli, podlej lekko wodą i duś. Po około 10 minutach wlej passatę pomidorową.  Duś do miękkości oraz zredukowania płynu. (możesz podlewać w razie konieczności wodą) Dopraw do smaku. Po wyłączeniu z palnika dodaj na surowo oliwę z oliwek lub olej lniany.

 

Wartość energetyczna 1 porcji: 56,6 kcal

B: 1,5 g

T: 2,78 g

W: 6,4 g

Bł: 2,8 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: