DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Warstwowy deser czekoladowy

Warstwowy deser czekoladowy

Składniki na 2 porcje:

  • 1 dojrzałe awokado
  • 6 suszonych daktyli
  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki dowolnych otrębów
  • 2 garści ulubionych, drobnych owoców 
  • 2 łyżki orzechów 
  • 1 łyżka kakao
  • ekstrakt waniliowy

Przygotowanie:

1. Daktyle zalej wrzątkiem, odstaw na 15 minut.
2. Gdy daktyle zmiękną zblenduj je z awokado i kakao.
3. Jogurt wymieszaj z ekstraktem waniliowym.
4. Do pucharków nakładaj warstwami: otręby owsiane następnie waniliowy jogurt, a na niego mus czekoladowy. Posyp otrębami, wyłóż połowę owoców. Zabieg powtórz: jogurt, mus i owoce. Udekoruj orzechami.

 

Wartość energetyczna 1 porcji: 369 kcal
B: 11,1 g
T: 21,3 g
W: 30,5 g
Bł: 11,5 g

print
2 komentarze - Dodaj komentarz
  • Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    %d bloggers like this: