DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Tort dyniowy

Tort dyniowy



Składniki na dużą blachę:
– 375 g mąki orkiszowej
-375 g dyni Hokaido startej na małych oczkach
– 1,5 łyżeczki cynamonu
– 3 łyżeczki proszku do pieczenia
– 200 g ksylitolu
– 5 jaj
– skórka z 2 pomarańczy (wyszorowanych i sparzonych)
– 180 ml oleju rzepakowego
– 150 g orzechów włoskich/migdałów drobno posiekanych
– opcjonalnie: rodzynki/żurawina/ ananas
Masa:
– serek Philadelphia light (500g)
– 3 łyżki miodu
– 100 g wiórków kokosowych
Wszystkie składniki połącz.

Przygotowanie:
Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i wymieszaj z cynamonem w misce. W drugiej misce dokładnie wymieszaj jaja, ksylitol, skórkę z pomarańczy i olej. Dodaj pokrojone orzechy, żurawinę/rodzynki/ananas oraz startą dynię. Dokładnie wszystko wymieszaj z mąką. Przelej masę do foremki i piecz około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.
Po wystudzeniu przekrój na pół i przełóż masą kokosową (2/3 do posmarowania środka, 1/3 na wierzch ciasta).

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: