DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Tarta z karmelem i bakaliami

Tarta z karmelem i bakaliami

Składniki na 12 porcji:

Spód

  • 130 g suszonych daktyli
  • 100 g mąki kokosowej

Karmel:

  • 300 g mleczka kokosowego (u nas domowe)
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 100 g bakalii (nerkowce, rodzynki, żurawina)

Polewa:

  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 4 łyżki mleka kokosowego

Przygotowanie:

1. Spód: daktyle namocz we wrzącej wodzie. Odstaw na kwadrans. Zbelnduj z mąką kokosową. Masą wyłóż spód. Schłodź. 
2. Warstwa karmelowa: Mleko kokosowe podgrzewaj na małym ogniu z masłem i miodem, aż zgęstnieje. Masę wylej na spód. Na karmel wysyp bakalie. 
3. Polewa: w 4 łyżkach mleka kokosowego rozpuść gorzką czekoladę. Polewą udekoruj ciasto

 

Wartość energetyczna w przeliczeniu na 1 porcję : 185 kcal

B: 2,9 g

T: 10,1 g

W: 18,6 g

Bł: 4,9 g

 

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *