DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Szybki sernik bananowy z posypką migdałową (bezglutenowy)

Szybki sernik bananowy z posypką migdałową (bezglutenowy)

Składniki:

  • 650 g półtłustego twarogu
  • 250 g jogurtu naturalnego
  • 2 banany
  • 80 g erytrytolu/ksylitolu
  • 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 jaja
  • wanilia
  • ekspandowane proso
  • 3 łyżki płatków migdałowych

Przygotowanie:

  1. Białka ubij z dodatkiem soli na sztywną pianę.
    2. Twaróg dokłądnie zblenduj z jogurtem, erytrytolem, bananami, mąką ziemniaczaną, ekstraktem waniliowym. Delikatnie połącz z pianą.
    3. Tortownicę (24 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Wylej masę serową, posyp ją ekspandowanym prosem (lub innym zbożem) i płatkami migdałowymi.
    5. Piecz 50 minut w  piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Wartość energetyczna w przeliczeniu na 1 porcję (tutaj 12): 173 kcal
B: 13,4 g
T: 5,6 g
W: 17 g
Bł: 1 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: