DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Szybki pasztet z ciecierzycy

Szybki pasztet z ciecierzycy

Składniki:

  • 500 g ugotowanej cieciorki (możesz użyć tej ze słoika)
  • 2 jaja
  • 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 1 cebula 
  • 2 marchewki
  • 5 ząbków czosnku
  • sól himalajska, kmin rzymski, papryka ostra, kurkuma, majeranek

Przygotowanie:

  1. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni posmarowanej olejem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
  2. Ciecierzycę zblenduj z cebulą, oraz marchewką startą na tarce. Dodaj żółtka. Dokładnie wymieszaj z mąką. Dopraw.
  3. Z białek ubij pianę dodając szczyptę soli.
  4. Pianę delikatnie połącz z masą cieciorkową.
  5. Piecz około 50-60 minut w 200 stopniach.

Wartość energetyczna w przeliczeniu na 100 g: 155 kcal
B: 7,8g
T: 3,2 g
W: 19,8 g
Bł: 5,9 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: