DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Szybki obiad – indyk w rozmarynie i białym winie

Szybki obiad – indyk w rozmarynie i białym winie

Składniki:

  • 600 g piersi indyka
  • 75 ml białego, wytrawnego wina
  • 5 gałązek świeżego rozmarynu
  • 3 ząbki czosnku
  • sól himalajska

Przygotowanie:

1. Mięso oczyść.
2. Natrzyj mięso czosnkiem przeciśniętym przez praskę, lekko posól, zalej winem.
3. Rozmarynem obłóż mięso i szczelnie zawiń w folię spożywczą (możesz użyć suszonego rozmarynu). Zostaw w lodówce na kilka godzin, najlepiej na noc.
4. Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego i piecz w 180 stopniach około 40 minut.
5. Po upieczeniu mięso wyjmij na deskę i zanim pokroisz daj mu „odpocząć” 5 minut.

Wartość energetyczna 1 porcji (tutaj 4): 155 kcal
B: 29,3 g
T: 1,5 g
W: 1,7 g
Bł: 1,2 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: