DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Szybki, jesienny krem z dyni z pomarańczą

Szybki, jesienny krem z dyni z pomarańczą

Składniki na 4 porcje:

  • 1200 g dyni
  • sok z 2 pomarańczy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 plasterki imbiru
  • świeży rozmaryn
  • sól himalajska, świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

1. Dynię pokrojoną w kostkę obsyp solą i pieprzem. Piecz na blaszce w temp. 190 stopni, do miękkości.
2. Posiekany czosnek podsmaż w garnuszku (tym w którym zrobisz zupę, dno posmaruj olejem rzepakowym), dodaj imbir i rozmaryn (podsmaż chwilkę),
3. Całość zalej sokiem z pomarańczy ( uwaga! nie dodawaj całej pomarańczy, bo będzie gorzka!), zagotuj. Upieczoną dynię dodaj do garnuszka z sokiem z pomarańczy.
4. Całość zblenduj, dopraw do smaku.

 

Wartość energetyczna 1 porcji: 168, 2 kcal
B: 5,4 g
T: 1,85 g
W: 26,05 g
Bł: 12,2 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: