DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Szybki, czekoladowy chlebek bananowy

Szybki, czekoladowy chlebek bananowy

Składniki:

  • 4 banany
  • 120 g mąki orkiszowej
  • 120 g mąki owsianej
  • 4 jaja
  • 50 g ciemnego kakao
  •  4 łyżki oleju rzepakowego
  • 30 g ksylitolu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

1. Mąkę, proszek do pieczenia, ksylitol, kakao wymieszaj w 1 naczyniu.
2. W drugim rozgnieć widelcem banany, dodaj żółtka, olej rzepakowy i połącz. Dodaj zawartość naczynia z mąką. Zmiksuj.
3. Ubij pianę z białek i delikatnie dodaj do masy czekoladowej.
4. Piecz w 180 stopniach około 40 minut.
5. Ciacho po ostudzeniu jest gotowe do zjedzenia 🙂 Jeśli chcesz, możesz polać je rozpuszczoną, gorzką czekoladą.

Wartość energetyczna w 1 porcji (tutaj 12): 184 kcal
B: 5,9 g
T: 6,4 g 
W: 22,9 g
Bł: 2,8 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: