DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Szybki baton kokosowy a la Rafaello z nerkowcami (bezglutenowy)

Szybki baton kokosowy a la Rafaello z nerkowcami (bezglutenowy)

Składniki na 12 batonów:

  • 200 g kaszy jaglanej
  • 100 g ksylitolu/erytrytolu
  • 150 g wiórków kokosowych
  • 100 g nerkowców
  • 3 łyżki mąki kokosowej
  • wanilia

Przygotowanie:

1. Kaszę ugotuj na wodzie, nie sól. Po ugotowaniu dokładnie ją odsącz na sitku.
2. Jeszcze ciepłą kaszę zblenduj, dodaj erytrytol/ksylitol i resztę składników, prócz nerkowców. Zblednuj.
3. Orzechy nerkowca sparz i pokrój na mniejsze kawałki.
4. Masę kokosową połącz za pomocą łyżki z nerkowcami. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodaj więcej mąki kokosowej.
5. Masą wypełnij foremkę. Schłodź i pokrój na batony.

 

Wartość energetyczna 1 batona: 198 kcal
B: 4,6 g
T: 12,5 g
W: 15,2 g
Bł: 4,9 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: