DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Szybka zupa pomidorowa z białą fasolą

Szybka zupa pomidorowa z białą fasolą

Składniki na 4 porcje:

  • 1 kg pomidorów (możesz użyć pomidorów z puszki w połączeniu z przecierem pomidorowym)
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g kaszy jęczmiennej
  • 240 g białej fasoli (możesz moczyć i ugotować fasolę lub wykorzystać fasolę z puszki  🙂 )
  • przyprawy: tymianek, oregano, estragon, papryczka chilli, pieprz cytrynowy, sól himalajska

 

Przygotowanie:

1. Pomidory umyj, pokrój na ósemki lub w kostkę, wrzuć di garnka i podlej lekko wodą.
2. Cebulę pokrój w kostkę, tak samo rozgnieciony czosnek. Podsmaż na patelni posmarowanej olejem rzepakowym.
3. Ugotuj kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
4. Gdy pomidory zaczną się rozpadać dodaj cebulę z czosnkiem. Możesz podlać wodą. Chwilę podgotuj. Dodaj ugotowaną kaszę.
5. Zupę dopraw, zdejmij z ognia i zblenduj.
6. Do kremu z pomidorów dodaj odsączoną i opłukaną fasolę.
7. Podawaj polaną olejem lnianym lub posypaną pestkami dyni.

 

Wartość energetyczna 1 porcji: 219 kcal
B: 9,2 g
T: 1,5 g
W: 37,3 g
Bł: 8,5 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: