DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Szybka sałatka z mango, rukolą, czerwoną cebulą i pestkami dyni

Szybka sałatka z mango, rukolą, czerwoną cebulą i pestkami dyni

Składniki na 4 porcje:

  • 2 sztuki mango
  • 1 czerwona cebula
  • 6 garści rukoli
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 1 papryczka chilli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie:

1. Mango umyj, obierz i pokrój w kostkę.
2. Cebulę pokrój w piórka. Papryczkę w plasterki.
3. Pestki upraż na suchej patelni.
4. Rukolę połącz z cebulą, mango, papryczką oraz pestkami.
5. Polej sosem przygotowanym z soku z cytryny, miodu oraz oliwy.
6. Opcjonalnie: posyp fetą pokrojoną w kostkę.

 

Wartość energetyczna 1 porcji: 199 kcal
B: 3,1 g
T: 8 g
W: 26,9 g
Bł: 3,6 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: