DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Szybka sałatka obiadowa z kurczakiem, szpinakiem i granatem

Szybka sałatka obiadowa z kurczakiem, szpinakiem i granatem

Składniki:

  • 300 g piersi z indyka/kurczaka
  • 4 garście świeżego szpinaku
  • 1 granat
  • 2 łyżki oleju lnianego
  • sok z cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • papryka ostra, bazylia, sól himalajska

Przygotowanie:

Mięso pokrój w paski, zamarynuj w bazylii, soku cytrynowym oraz papryce ostrej. Usmaż beztłuszczowo.

Szpinak połącz z pestkami granata oraz mięsem. Polej sosem z oleju lnianego, miodu i soku z cytryny.

Zjedz z kaszą jaglaną.

Wartość energetyczna w przeliczeniu na 1 porcję: 337 kcal

B: 35,1 g

T: 13 g

W: 18,7 g

Bł: 4,2 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: