DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Szarlotka z kruszonką

Szarlotka z kruszonką

Składniki :
– 4 jaja
– łyżka masła
– 5-7 łyżek mąki kokosowej
– łyżka ksylitolu
– 1kg jabłek

Przygotowanie :
Jaja, masło, mąkę i ksylitol zmiksuj, mąkę dodawaj stopniowo ( mąka kokosowa bardzo szybko chłonie płyn, ciężko wymierzyć jej dokładną ilość ). Ciasto powinno być konsystencji ciastoliny (gładkie i lepkie). Przygotowaną wcześniej blaszkę wyklej ciastem. piecz w temperaturze 180 stopni przez ok. 10-15 minut. Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Upraż w garnuszku z odrobiną wody. W razie potrzeby dodaj ksylitolu.

Kruszonka :
– szklanka płatków owsianych
– 2 łyżki masła
– łyżka soku z cytryny
– łyżka miodu

Przygotowanie:
Wszystkie składniki kruszonki połącz blenderem.
Na upieczony spód wyłóż uprażone owoce. Całość udekoruj kruszonką. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5 minut.

Wartość energetyczna w przeliczeniu na 1 porcję (tutaj 12 porcji): 163 kcal
B: 4,95 g
T: 6,8 g 
W: 17,3 g
Bł: 6,3 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: