DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Sorbet ananasowy z selerem naciowym i orzechami włoskimi

Sorbet ananasowy z selerem naciowym i orzechami włoskimi

Składniki na 4 porcje:

  • 1 ananas 
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 70 g orzechów włoskich
  • 1 łyżka ksylitolu
  • sok cytrynowy

Przygotowanie:

1. Ananasa pokrój w kostkę i zamroź, tak samo seler naciowy. Następnie zblenduj i dodaj orzechy włoskie.
2. Ksylitol zalej wrzątkiem, żeby się rozpuścił. Pozostaw do wystudzenia. Dodaj do owoców i wymieszaj.
3. Całość przelej do foremek lub większego pojemnika i ponownie zamroź lub zjedz zaraz po przygotowaniu.

Wartość energetyczna w przeliczeniu na 1 porcję: 234 kcal
B: 3,7 g
T: 10,95 g
W: 28,5 g
Bł: 3,6 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: