DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Smalec z białej fasoli z suszonymi śliwkami

Smalec z białej fasoli z suszonymi śliwkami

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 jabłko
  • 1 gruszka
  • 1 cebula
  • 6 suszonych śliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • majeranek, papryka wędzona, goździki

Przygotowanie:

1. Cebulę oraz czosnek obierz i drobno posiekaj.
2. Patelnię posmaruj olejem rzepakowym i podsmaż na niej cebulkę z czosnkiem.
3. Gruszkę i jabłko obierz i pokrój w drobną kostkę,
4. Owoce dodaj do cebulki i chwilę smaż.
5. Do kielicha blendera wrzuć fasolę, dodaj 2 łyżki wody i zblenduj.
6. Suszone śliwki pokrój na drobne kawałki i dodaj do zawartości patelni.
7. Dopraw wędzoną papryczką, goździkami, majerankiem i na końcu solą.
8. Połącz pastę z fasoli z zawartością patelni.

 

Wartość energetyczna w przeliczeniu na 1 porcję (tutaj około 10): 68,9 kcal
B:
2,3 g
T:
1,3 g
W:
10,4 g
Bł:
2,5 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: