DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Śliwki w czekoladzie

Śliwki w czekoladzie

Składniki na około 10 porcji:

  • 300 g suszonych śliwek
  • 100 g gorzkiej czekolady >75 % kakao
  • 50 g kakao
  • 200 g płatków jaglanych

Przygotowanie: 

1. Śliwki sparz wrzątkiem, płucz i odcedź. Połowę odłóż i pokrój w kostkę, zaś drugą połowę namocz i zostaw na 15 minut.
2. Gorzką czekoladę pokrój w kostkę.
3. Namoczone śliwki zblenuj, dodaj płatki jaglane i ponownie zblenuj.
4. Do śliwkowej masy dodaj kakao, pokrojone śliwki i gorzką czekoladę. Masę dokładnie wymieszaj.
5. Z masy, za pomocą łyżeczki formuj trufle. Obtaczaj je w kakao.

 

Wartość energetyczna 1 porcji: 239 kcal
B: 4,3 g
T: 4,9 g
W: 40 g
Bł: 4,8 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: