DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Sernik na kokosowym spodzie z porzeczkami

Sernik na kokosowym spodzie z porzeczkami

Składniki na spód:

  • 1 łyżka ksylitolu
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 4 łyżki płatków owsianych

Na masę serową:

  • 500 g twarogu półtłustego
  • 2 białka jaj
  • 80 g ksylitolu (5,5 łyżki)

na wierzch

  • 300 g czarnej porzeczki + 3 łyżki ksylitolu (wrzuć do garnka, dodaj ksylitol i odparuj nadmiar płynu) lub 150g dżemu porzeczkowego 

Przygotowanie:

  1. Płatki owsiane, ksylitol oraz wiórki kokosowe włóż do naczynia blendera, rozdrobnij. Roztop masło i dodaj do zblendowanych składników. Masą kokosową wyłóż niewielką formę.
  2. Zmiel twaróg, dodaj do niego ksylitol oraz ubitą pianę z białek. Wyłóż na kokosowy spód.
  3. Na wierzchu rozsmaruj konfiturę.
  4. Piecz w 180 stopniach około 40 minut.

Wartość energetyczna w przeliczeniu na 1 porcję (tutaj około 10 porcji): 198 kcal

B: 11,7 g

T: 8,6 g

W: 17,7 g

Bł: 1,2 g

print
Jeden komentarz - Dodaj komentarz
  • Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    %d bloggers like this: