DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Sałatka ze szpinakiem, granatem i awokado

Sałatka ze szpinakiem, granatem i awokado

Składniki na 2 porcje:
– 1 awokado
– 2 garści szpinaku
– 1 granat
– 1 łyżka nasion sezamu
– 1 łyżka oliwy z oliwek, sok z cytryny, szczypta soli
– opcjonalnie: twarożek kozi lub ser Feta

Przygotowanie:
Awokado pokrój, skrop sokiem z cytryny, żeby nie zrobiło się ciemne. Dodaj nasiona granata, szpinak, posyp sezamem (możesz uprażyć ziarna na suchej patelni). Całość polej oliwą z oliwek. Możesz również posypać pokruszonym twarożkiem.

Wartość energetyczna 1 porcji: 237 kcal
B: 4,1g
T: 19,4g
W: 15,8g
Bł: 5,35g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: