DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Sałatka z pieczarkami, soczewicą i jajkiem

Sałatka z pieczarkami, soczewicą i jajkiem

Składniki na 2 porcje:

  • 3 garści mixu sałat
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 200 g pieczarek
  • 1 papryka
  • 1 szalotka
  • 1 marchewka
  • 1 rzepa
  • 2 jaja
  • 50 g soczewicy
  • 50 g kaszy owsianej
    • Sos: 2 łyżki oliwy z oliwek, sok cytrynowy, cząber, skórka starta z cytryny, natka pietruszki

 

Przygotowanie:

1. Pieczarki wyszoruj, obierz i pokrój w ćwiartki. Paprykę w kostkę. Cebulkę w drobną kosteczkę. Rzepę pokrój w słupki.
2. Marchew zetrzyj na tarce, połącz z resztą pokrojonych składników.
3. Podawaj z soczewicą i kaszą, polej sosem przygotowanym z oliwy z oliwek, soku z cytryny i ziół.

Wartość energetyczna 1 porcji: 345 kcal
B: 21,3 g
T: 8,8 g
W: 40,8 g
Bł: 13 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: