DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Sałatka z jajem, oliwkami i papryką

Sałatka z jajem, oliwkami i papryką

Składniki:

  • 1 jajko
  • 3 plasterki mozzarelli light (45g)
  • 1,5 garści ulubionych sałat
  • 2 łyżki czarnych oliwek
  • 1 niewielka papryka czerwona
  • 1/2 niewielkiej marchewki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 ząbek czosnku, zioła prowansalskie

Przygotowanie:

1. Jaja ugotuj na twardo.
2. Paprykę pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na tarce.
3. Oliwki przekrój na pół.
4. Przygotuj sos z oliwy, czosnku, soku z cytryny i ziół prowansalskich.
5. Mix sałat połącz z warzywami, polej sosem. Na wierzchu ułóż pokrojone jajko i małe kawałki mozzarelli.
6. Zjedz z pieczywem żytnim.

 

Wartość energetyczna sałatki: 296 kcal
B: 22,9 g
T: 19 g
W: 6 g
Bł: 4 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: