DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Ryba na dwa sposoby

Ryba na dwa sposoby

Ryba w kolendrowym pesto na ostro

Składniki:

  • 200 g ryby (pstrąg/dorsz)
  • 1 łyżka sosu sojowego jasnego
  • 2 łyżki świeżej, posiekanej kolendry
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 0,3 łyżeczki miodu
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • papryczka chilli według upodobań

Przygotowanie:

1. Kolendrę i papryczkę chilli posiekaj, rozetrzyj z pozostałymi przyprawami w moździerzu.
2. Rybę natrzyj marynatą – najlepiej jak na noc odłożysz ja do lodówki.
3. Piecz ok 20 min w temp 175 stopni

 

Wartość energetyczna: 380 kcal
B: 37,8 g
T: 24,3 g
W: 3,5 g
Bł: 0,4 g

 

Łagodna ryba w ziołach

Składniki:

  • 200 g ryby (pstrąg/dorsz)
  • estragon
  • tymianek
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • sok cytrynowy

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki marynaty dokładnie połącz i natrzyj nią rybę. 
  2. Piecz w 175 stopniach około 20 minut.

Wartość energetyczna: 159 kcal
B: 36,1 g
T: 1,5 g
W: 2,3 g
Bł: 0,1 g

 

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: