DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Rolada z indyka ze szpinakiem i serem kozim

Rolada z indyka ze szpinakiem i serem kozim

Składniki na 5 porcji:

  • 1 filet z indyka (około 800 g)
  • 200 g szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g twarożku koziego
  • sól himalajska, pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie 

Przygotowanie:

Szpinak podduś na patelni, wciśnij czosnek, dopraw solą i pieprzem, ziołami. Pod koniec duszenia połącz z twarożkiem kozim.  Mięso umyj, osuszyć, połóż na desce i rozbij tłuczkiem na cieńszy filet, ok. 1,5 cm grubości. (Możesz również przekroić go wzdłuż i zrobić 2 mniejsze roladki.) Natrzyj go pieprzem, sokiem z cytryny i solą. Na mięso wyłóż farsz szpinakowy i zawiń je ściśle i zepnij łączenie rolady wykałaczkami. Piekarnik nagrzej do 200 stopni na dno połóż naczynie żaroodporne z wodą (rolada będzie bardziej soczysta) i wstaw do piekarnika roladę. Piecz około 50 minut. Po wyciągnięciu mięsa, zostaw je na chwilę (5 minut) zanim zaczniesz je kroić.

Wartość energetyczna 1 porcji:178,8 kcal

B: 33,7 g

T: 4,1 g

W: 2,9 g

Bł: 1,2 g

 

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: