DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Ptasie mleczko chia na kokosowym spodzie z drobnymi owocami

Ptasie mleczko chia na kokosowym spodzie z drobnymi owocami

Składniki na spód: 

  • 30 g ksylitolu
  • 120 g wiórków kokosowych
  • 40 g mąki kokosowej
  • 70 g oleju kokosowego

 

Składniki na wsad:

  •  500 g jogurtu greckiego
  • 500 g jogurtu naturalnego
  • 100 g ksylitolu 
  • 8 g żelatyny 
  • 150 g borówek 
  • 200 g truskawek 
  • 150 g malin 
  • 100 g nasion chia 
  • 3 łyżeczki gramów ekstraktu waniliowego

 

Przygotowanie:

1. Spód: wiórki połącz z mąką kokosową, olejem kokosowym i 30 g ksylitolu. Powstałą masą wyłóż formę o średnicy 26 cm. Piecz w 180 stopniach około 8 minut (do uzyskania złotego koloru).
2. Jogurt połącz z nasionami chia, ksylitolem i wanilią. Odłóż do lodówki na około 2 godziny mieszając co jakiś czas. Po napęcznieniu nasion chia połącz pudding z rozpuszczoną żelatyną. Masę jogurtową wyłóż na kokosowy spód. Udekoruj świeżymi owocami.

Wartość energetyczna 1 kawałka (tutaj 16): 199,0 kcal

B: 4,8 g
T: 13,2 g
W: 11,8 g
Bł: 5,8 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: