DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Prosty marchewkowiec z jabłkami (bezglutenowy)

Prosty marchewkowiec z jabłkami (bezglutenowy)

Składniki:

  • 4 marchewki
  • 2 jabłka
  • 180 g mąki kokosowej
  • 20 g mąki ziemniaczanej
  • 3 jaja
  • 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia (jeśli nie musisz wykluczać glutenu, użyj zwykłego ;))
  • cynamon
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 35 g ksylitolu
  • POLEWA: 50 g wiórków kokosowych, 2 łyżki miodu, 3 łyżki jogurtu naturalnego

Przygotowanie:

1. Jabłka zatrzyj na drobnych oczkach. Marchew na grubych oczkach. Z białek ubij pianę.
2. Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj delikatnie pianę z białek.
3. Przełóż do foremki i piecz w 180 stopniach około 50-60 minut.
4. Przygotuj polewę: Wiórki zblenduj z jogurtem i miodem. Wyłóż na przestudzone ciacho.

 

Wartość energetyczna 1 kawałka tutaj 9: 229 kcal
B: 6,5 g
T: 14,7 g
W: 16 g
Bł: 5,3 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: