DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Prosta wegetariańska potrawka z bobem, burakami i fetą

Prosta wegetariańska potrawka z bobem, burakami i fetą

Składniki na 3 porcje:

  • 1,5 cukinii
  • 2 pieczone buraki
  • 1 cebula
  • 250 g bobu
  • 3 ząbki czosnku
  • świeży rozmaryn, papryczka chilli, gałka muszkatołowa, 
  • na każdą porcję 50 g sera Feta

Przygotowanie:

1. Bób opłucz i ugotuj w lekko osolonej wodzie (około 4 minut). Odcedź i obierz z łupinek (uważaj, żeby się nie poparzyć!)
2. Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na patelni posmarowanej olejem z czosnkiem i posiekaną papryczką chilli.
3. Do cebuli dodaj pokrojoną w kostkę cukinię. Chwilę duś. Pod koniec dodaj upieczone buraczki pokrojone w kostkę oraz obrany bób.
4. Dopraw rozmarynem, gałką muszkatołową i solą.
5. Podawaj posypane fetą z mixem kasz (u nas kasza gryczana, jęczmienna i zielona soczewica)

 

Wartość energetyczna 1 porcji (nie uwzględnia kasz) : 250 kcal 
B: 16,9 g
T: 7 g
W: 14,6 g
Bł: 7,6 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: