DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Pożywny omlet ze szpinakiem i pieczarkami

Pożywny omlet ze szpinakiem i pieczarkami

Składniki:

  • 3 jaja
  • 1 łyżka mąki owsianej/kokosowej
  • 4-5 pieczarek
  • 1 garść szpinaku
  • 1/2 cebuli
  • sól himalajska, pieprz, chilli, bazylia

Przygotowanie:

1. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni posmarowanej olejem rzepakowym.
2. Dodaj do niej pokrojone w plastry pieczarki i chwilę duś, wrzuć szpinak i dopraw.
3. Oddziel białka od żółtek, z białek ubij pianę.
4. Do sztywnej piany dodaj żółtka i mąkę, połącz i wylej na patelnię.
5. Smaż pod przykryciem, aż omlet się zetnie.
6. Podawaj ze świeżymi warzywami polanymi olejem lnianym.

Wartość odżywcza: 346 kcal
B: 24 g
T: 21 g
W: 12 g
Bł: 4,5 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: