DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Pożywny baton Granola

Pożywny baton Granola

Składniki:

  • 350 g płatków owsianych
  • 2 banany
  • 200 g dżemu brzoskwiniowego niskosłodzonego (u nas domowy słodzony ksylitolem)
  • 50 g rodzynek
  • 50 g suszonej żurawiny
  • 50 g pokrojonych, suszonych moreli
  • 50 g orzechów włoskich
  • 40 g wiórków kokosowych
  • 30 g oleju rzepakowego

Przygotowanie:

1. Suche składniki wymieszaj w misce. Banany zmiksuj z olejem oraz dżemem brzoskwiniowym. Mokre składniki dodaj do suchych.
2. Wszystko wymieszaj.
3. Masę wylej do wyłożonej papierem blachy, wyrównaj i dociśnij, żeby baton się nie rozpadał.
4. Piecz w 180 stopniach około 25-30 minut.
5. Po wystudzeniu pokrój na batoniki.

Wartość energetyczna 1 batona (tutaj 12): 258 kcal
B: 5,3 g
T: 9 g
W: 37,2 g
Bł: 4,5 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: