DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Placuszki twarogowe z grejpfrutem

Placuszki twarogowe z grejpfrutem

Składniki na 3 porcje:

  • 3 jaja
  • 200 g półtłustego twarogu
  • 2 łyżki mąki owsianej
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 0,5 szklanki mleka 1,5 % tłuszczu
  • 1,5 grejpfruta

 

Przygotowanie:

1. Białka oddziel od żółtek.

2. Twaróg, maki i mleko zmiksuj na gładka masę.

3. Białka ubij na sztywną pianę. Dodaj do masy serowej. Delikatnie wymieszaj.

4. Placki smaż na patelni posmarowanej tłuszczem.

 

Wartość energetyczna 1 porcji: 288 kcal
B: 23,5 g
T: 10,7 g
W: 21 g
Bł: 6,8 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: