DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Owsiana tarta twarogowa z cukinią i pomidorkami

Owsiana tarta twarogowa z cukinią i pomidorkami

Składniki na 6 porcji:

  • 160 g mąki owsianej
  • 70 g masła
  • 3 jaja (1 do kruchego spodu, 2 do farszu)
  • 100 g półtłustego twarogu
  • 3 garści szpinaku
  • 1/2 cukinii
  • 1 por
  • 6 suszonych pomidorków
  • 80 g jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • oregano, pieprz świeżo mielony, sól himalajska

Przygotowanie:

1. Mąkę, jajko, sól, masło połącz. Wylep ciastem spód. Schłodź w lodówce i podpiecz około 15 minut.
2. W międzyczasie przygotuj warzywa: pora pokrój w plasterki, cukinię w cienkie ćwiarteczki, pomidorki w paski. Podsmaż na patelni posmarowanej olejem z czosnkiem.
3. Twaróg rozbełtaj z 2 jajkami i jogurtem. Dopraw. Połącz z warzywami i taką masę wyłóż na podpieczony spód. Piecz około 20 minut (do ścięcia masy).

Wartość energetyczna w przeliczeniu na 1 sztukę : 272 kcal
B: 11,5 g
T: 15,6 g
W: 20,6 g
Bł: 3,1 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *