DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Orzechowe trufle z fasoli

Orzechowe trufle z fasoli

Składniki:

  • 200 g suszonych daktyli
  • 400 g czerwonej fasoli konserwowej
  • 60 g migdałów
  • 60 g otrębów (u nas owsiane)
  • 50 g kakao

Przygotowanie:

1.  Daktyle zalej wrzącą wodą. Odczekaj kwadrans, aż namiękną. Odlej wodę i zblenduj je na gładką masę.
2. Fasolę odsącz, przepłucz wodą i umieść w blenderze razem z kremem daktylowym.
3. Dodaj otręby i blenduj razem.
4. Dodaj kakao i zblenduj ponownie.
5. Masę przełóż do miseczki, połącz ją z pokrojonymi migdałami i schłodź w lodówce, żeby dało się z niej lepić kulki.
6. Lep trufle i obtaczaj je w czym chcesz 😉 Możesz użyć kakao, maku, nasion chia, czy wiórek.
7. Schłodź w lodówce.

Wartość energetyczna 1 porcji (tutaj 8): 195 kcal
B: 6,9 g
T: 4,7 g
W: 26,4 g
Bł: 7,5 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: