DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Orkiszowe pierogi z awokado i kozim twarożkiem

Orkiszowe pierogi z awokado i kozim twarożkiem

Składniki na ciasto (około 8 porcji) :

– 700g mąki orkiszowej

– ¾ szklanki wrzącej wody

– 3 łyżki oleju rzepakowego

– 1 jajko

Przygotowanie :

Mąkę sparz wrzątkiem, dodaj olej, wymieszaj. Wbij jajko i zagnieć ciasto. Ciasto podziel na 4 lub 5 porcji. Weź jedną z nich, pozostałe zawiń w folię ( tak aby ciasto nie obsychało). Rozwałkuj cienko ciasto. Wycinaj okręgi przy pomocy szklanki. Lep pierożki wypełnione farszem zgodnie z instrukcją ze zdjęć.

 

Składniki na farsz :

– 500g twarożku koziego (lub zwykłego chudego twarogu / sera fety)

– 4 duże awokado

– 3 ząbki czosnku, przeciśniętego przez praskę

– czarnuszka, sól i pieprz

Przygotowanie :

Wszystkie składniki farszu połącz blenderem. Dopraw do smaku.


Wartość energetyczna 1 porcji ( ok 5 pierogów ): 547 kcal

B: 18 g

Tł: 26,25 g

W: 63 g

Bł: 10,1 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: