DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Omlet z łososiem i pomidorami

Omlet z łososiem i pomidorami

Składniki:

  • 2 jaja
  • 1 łyżka mąki owsianej
  • 2 łyżki mleka
  • papryka wędzona, tymianek, sól himalajska pieprz
  • 30 g wędzonego łososia (lub upieczonego, jeśli np. został Ci z wczorajszego obiadu)
  • 1/4 awokado, 1/4 ząbka czosnku, sok z cytryny, skórka z cytryny
  • 25 g sera Feta
  • 1 duży pomidor
  • świeże zioła

Przygotowanie:

1. Białka ubij na sztywną pianę.
2. Żółtka połącz z mlekiem i mąką, dodaj przyprawy i pianę z białek.
3. Smaż beztłuszczowo.
4.  Awokado rozgnieć widelcem, dodaj czosnek, sok i skórkę z otartej, wcześniej sparzonej i wyszorowanej cytryny. Dodaj pieprzu i trochę soli.
5. Na omlecie rozsmaruj guacamole, wyłóż cienkie paseczki łososia, pokrojoną drobiutko fetę oraz kostki pomidora.
6. Zajadaj ze smakiem 🙂 

Wartość energetyczna: 380,6 kcal
B: 25 g
T: 20,2 g
W: 19,8 g
Bł: 7,7 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: