DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Obiadowa sałatka z brokułem, cieciorką i fetą

Obiadowa sałatka z brokułem, cieciorką i fetą

Składniki na 3 porcje:

  • 1 brokuł
  • 1,5 cukinii
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 4 garści mixu sałat
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżki oleju lnianego, 4 łyżki soku z cytryny, 2 ząbki czosnku, papryczka chilli, zioła prowansalskie
  • 300 g ciecierzycy z zalewy (lub ugotowanej)
  • 150 g sera typu Feta light
  • 150 g kaszy gryczanej niepalonej

Przygotowanie:

1. Brokuła gotuj w lekko osolonej wodzie około 4 minut (ma być al.dente!)
2. Pomidorki pokrój w ćwiartki, cukinię w cienkie półplasterki, zaś cebulkę w drobną kostkę.
3. Mix sałat połącz z cukinią pomidorkami, cebulką oraz różyczkami brokuła.
4. Przygotuj sos z oleju lnianego, soku z cytryny, przeciśniętego czosnku, pokrojonej chilli oraz ziół prowansalskich.
5. Warzywa zalej sosem, dodaj cieciorkę oraz pokrojoną w kostkę fetę.

 

Wartość energetyczna 1 porcji: 417 kcal
B: 20,8 g
T: 13,3 g
W: 42,9 g
Bł: 13,9 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: