DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Najprostsze muffinki z jabłkami i cynamonem

Najprostsze muffinki z jabłkami i cynamonem

Składniki:

  • 2 jabłka
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 45 g mąki orkiszowej
  • 45 g mąki ryżowej
  • 2 jaja
  • 40 g rodzynek
  • 20 g ksylitolu
  • 1 łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:

1. Jabłka umyj, zetrzyj na tarce. Wrzuć do miski.
2. Dodaj resztę składników, wymieszaj.
3. Masą wypełnij foremki na muffinki do 3/4 ich wysokości.
4. Piecz w 180 stopniach do zrumieniania (20-30 min)

Wartość energetyczna 1 muffiny (tutaj 10): 82 kcal
B: 3,0 g
T: 1,8 g
W: 12,9 g
Bł: 1,5 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: