DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Najlepszy Falafel z piekarnika

Najlepszy Falafel z piekarnika

Składniki na 3 porcje:

  • 200 g ciecierzycy (namoczonej i ugotowanej)
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • kmin rzymski, cynamon, kardamon, imbir, pieprz, kolendra

Przygotowanie:

1. Namocz ciecierzycę przez noc i ugotuj.
2. Posiekaj drobno cebulę, pietruszkę, czosnek przeciśnij przez praskę i podsmaż na patelni posmarowanej olejem rzepakowym.
3. Zblenduj ciecierzycę ze wszystkimi składnikami i przyprawami.
4. Formuj kotlety i piecz 30-40 minut w 180 stopniach.

Wartość energetyczna w przeliczeniu na 1 porcję: 309 kcal

B: 15,1 g

T: 7,7 g

W: 33 g

Bł: 9,5 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: