DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Migdałowe brownie

Migdałowe brownie

Składniki:

  • 600 g banana
  • 4 całe jaja
  • 140 g mąki orkiszowej
  • 120 g płatków owsianych 
  • 60 g oleju rzepakowego
  • 60 g migdałów
  • 50 g kakao
  • 50 g czekolady gorzkiej
  • 6 g proszku do pieczenia 

Sposób przygotowania:

 

1. Z białek ubij pianę. Orzechy pokrój.
2. Banany rozgnieć widelcem. Dodaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia, płatki owsiane, posiekane migdały.
3. Delikatnie połącz czekoladową masę z pianą z białek.
4. Przelej do 2 keksówek i piecz około 30-40 minut w 180 stopniach.
5. Po ostudzeniu polej roztopioną, gorzką czekoladą i udekoruj orzeszkami.

 

Wartość energetyczna jednej porcji (tutaj 16): 197,1 kcal

B: 5,6 g
T: 9,1 g
W: 20,5 g
Bł: 2,8 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: