DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Malinowy pudding jaglany

Malinowy pudding jaglany

Składniki na 2 porcje:

  • 3 garści malin (180 g)
  • 1 banan
  • 300 ml „mleka” ryżowego
  • 50 g kaszy jaglanej
  • ekstrakt waniliowy

Przygotowanie:

1. Kaszę ugotuj zgodnie z zaleceniami producenta (pamiętaj, by wcześniej dokładnie ją wypłukać, by pozbyć się goryczki!)
2. Kaszę zblenduj z malinami i bananem, stopniowo dolewaj mleko ryżowe, by uzyskać kremową konsystencję.
3. Udekoruj ulubionymi owocami.

Wartość energetyczna 1 porcji: 254 kcal
B: 4,6 g
T: 2,7 g
W: 49,1 g
Bł: 8,3 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: