DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Łosoś w peperonacie

Łosoś w peperonacie

Składniki:

  • 100 g łososia pacyficznego (nie norweski) 
  • Do marynaty: sos sojowy, czosnek, kawałek imbiru, cytryna, sok z cytryny
  • Do pasty:
  • 2 awokado
  • 1 małe mango
  • szalotka
  • skórka z limonki
  • limonka
  • chilli, kolendra

 

Marynata do łososia :
Wszystkie składniki marynaty połącz i natrzyj nimi łososia. Odstaw na 1 godzinę do lodówki. Piecz w temperaturze 170 stopni.

Passata :
Wszystkie warzywa drobno pokrój, wymieszaj z posiekaną kolendrą, papryczką chilli, dopraw.  Podawaj z upieczonym łososiem.

 

Wartość odżywcza w przeliczeniu na 1 porcję: 463 kcal

B: 38 g

T: 22,4 g

W: 23 g

Bł: 10,9 g 

print
Jeden komentarz - Dodaj komentarz
  • Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    %d bloggers like this: