DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Łatwe kotlety z fasoli

Łatwe kotlety z fasoli

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli
  • 300 g ugotowanej cieciorki
  • 10 suszonych pomidorów
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki ryżowej/owsianej
  • 3 ząbki czosnku, kmin rzymski, kurkuma, papryką ostra, sól himalajska

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki umieść w misie blendera i zblenduj na gładką masę. Dopraw.
  2. Formuj kotlety za pomocą łyżki i smaż na patelni posmarowanej olejem rzepakowym lub piecz w piekarniku około 30 minut w 180 stopniach.

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: