DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Kremowy koktajl gruszka-mango

Kremowy koktajl gruszka-mango

Składniki na 3 porcje:

  • 2 gruszki
  • 1 mango
  • 1 awokado
  • 5 łyżek płatków owsianych
  • 250 ml zielonej herbaty

Przygotowanie:

1. Owoce umyj. Zaparz i ostudź napar herbaty.
2. Mango obierz i pokrój do kielicha blendera. Gruszkę wkrój, bez gniazd nasiennych.
3. Awokado przekrój na pół, wyciągnij pestkę i wydrąż miąższ za pomocą łyżeczki.
4. Zblenduj wszystkie składniki z płatkami owsianymi i naparem herbacianym lub wodą.

 

Wartość energetyczna 1 porcji: 257 kcal
B: 4,1 g
T: 8,8 g
W: 37,3 g
Bł: 6,1 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: